Wat zoek jij in technische vacatures?

technische vacatures

Technische vacatures zijn er in alle soorten en maten. Uitvoerend, leidinggevend en coördinerend. Van reparatiewerkzaamheden tot het bouwen van ingewikkelde technische installaties.

Technische vacatures als onderdeel van de technische dienst

Grote bedrijven, instellingen en scholen hebben een eigen technische dienst. Een team van alleskunners die problemen oplossen, onderhoud plegen en reparaties uitvoeren. Als teamlid van de technische dienst ben je handig, heb je inzicht, ben je stressbestendig en kun je goed met je collega’s en leidinggevenden communiceren over de problemen en mogelijke oplossingen.

technische vacatures

Technische vacatures in een fabriek

Overal waar processen plaatsvinden, van grondstof tot eindproduct, of alleen een onderdeel van een productieketen, is er sprake van techniek. Machines worden aangestuurd en protocollen worden gevolgd. Vaak wordt er ook in ploegendienst gewerkt. Dat betekent dat je een vroege dienst, een dagdienst, een avonddienst of een nachtdienst kunt draaien. De precieze tijden hiervan hangen af van het bedrijf en de keuzes die ze daarin maken. Uiteraard is er in de CAO vastgelegd hoe lang je achter elkaar mag werken en hoeveel diensten je bijvoorbeeld mag draaien in een aantal opeenvolgende dagen.

De civiele techniek

Wanneer je de tak van de civiele techniek gaat bekijken, gaat het voornamelijk om weg – en waterbouwkunde. Denk aan tunnels, bruggen, viaducten en waterwegen. Maar ook openbare voorzieningen, zoals scholen en ziekenhuizen vallen onder de civiele techniek. Je houdt je bezig met het bedenken, ontwikkelen en tot uitvoering laten brengen van deze bouwwerken. In feite mag je meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van een land.

De machine constructeur

Weer een andere tak van sport voert de machine constructeur uit. Hij of zij bedenkt hoe machines voor de industrie er uit kunnen zijn. In gesprek met een opdrachtgever komt er een idee op tafel. Vervolgens wordt er gekeken naar de haalbaarheid, de opbouw, het materiaalgebruik en worden er tekeningen en verdere plannen gemaakt. Hierbij komt ook een stuk planning en budget om de hoek kijken. Als constructeur ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van technische documentatie en het maken van offertes en calculaties.

technische vacatures

Dit zijn slechts enkele voorbeelden

Al het bovenstaande is slechts een greep uit technische vacatures. Bij bijna alles wat je om je heen ziet en door mensen is gemaakt, heeft de techniek een rol gespeeld. Als je daar een onderdeel van wilt zijn kan het goed zijn om je te oriënteren op de mogelijkheden. Van mbo tot hbo en wo, er zijn verschillende functies voor verschillende opleidingsniveaus.