Verschillende katoenen stoffen

stoffen

De stof katoen is bij iedereen wel bekend, de manier hoe het voelt en hoe het eruit ziet. Maar zoals bij veel andere stoffen, zijn er ook van de stof katoen veel verschillende soorten. Katoen wordt in het dagelijks leven door veel mensen gebruikt en kan op vele manieren worden toegepast. Het zit in bijvoorbeeld veel soorten kleding, maar het is ook in je beddengoed terug te vinden. Deze stof heeft namelijk een hele fijne eigenschap, het kan veel vocht opnemen en het heeft een hoog draagcomfort.  

Flanel-katoen

Een van de soorten katoenen stoffen is flanel-katoen. Deze katoensoort bestaat 100% uit de stof katoen. Deze stof die wordt geruwd, waardoor dit type katoen donzig en extra zacht aanvoelt. Deze stof is enorm geschikt voor de koude maanden, omdat het snel lichaamstemperatuur aan neemt en de warmte dus goed vasthoudt.

Jersey katoen

De naam van deze stof verwijst niet naar een stofsoort, maar naar de techniek waarop de stof wordt gemaakt. Door de bijzondere rechts-links techniek, ontstaat er een soepele en elastische stof. Deze stof is vaak te vinden in bijvoorbeeld hoeslakens. Door de rekbaarheid van de stof, sluit de hoeslaken lekker strak om je matras heen. Zo heb je een zacht en comfortabel bed.

stoffen

Katoen-satijn

Een laatste voorbeeld van een katoenen stof is, katoen-satijn. Dit type wordt gemaakt van fijn katoengaren, waardoor dit materiaal zijdezacht en glad aanvoelt. Ook heeft dit type katoen een glans, dat de stof een luxe en chique kijk geeft.

Hopelijk heb ik je wat op gang geholpen om een keuze te maken tussen de verschillende katoen soorten. Ik zou zeggen, kies en koop de soort, die het beste bij jouw project past!