Een schommel maken is veel leuker dan een schommel kopen en hoeft bovendien helemaal niet moeilijk te zijn. Je hebt vooral de juiste materialen nodig. En je moet ook wel een beetje handig zijn om te zorgen voor een stevige schommel. Maar een schommel heeft helemaal geen ingewikkeld ontwerp nodig. Dus je kunt eenvoudig zelf een schommel maken. Zolang je maar de juiste materialen hebt. Daarmee bedoelen we niet alleen het gereedschap, maar ook het materiaal om de schommel mee in elkaar te zetten.

 

Materiaal

Meestal als je kiest om zelf een schommel te maken, kies je voor hout. Dat is een materiaal waarmee je gemakkelijk kunt werken, omdat het vaak tot je beschikking is. Ook is het gemakkelijker te bewerken voor de meeste mensen. Een stalen schommel maken is vaak wat ingewikkelder, omdat niet iedereen de ruimte heeft om zoiets aan elkaar te lassen. Als je hout gebruikt om een schommel te maken, zorg dan wel dat dit hout tegen invloeden van buiten kan. In Nederland dus met name tegen veel regen. Zo geniet je zo lang mogelijk van de schommel.

 

Hout impregneren

Ook is het belangrijk om je houten frame voor de schommel die je maakt te bewerken. Dat wil zeggen impregneren. Zo zorg je dat het materiaal nog langer bestand is tegen weersinvloeden. Hout is nu eenmaal vatbaar voor vocht en op termijn houtrot. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Meer tips en informatie over hoe je een schommel maken kunt, vind je op deze pagina.