Opleiding boekhouden voor basiskennis

opleiding boekhouden

Een opleiding boekhouden kan voor iedereen van pas komen, en hoeft helemaal niet veel van je tijd te vragen. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding boekhouden volgen in een aantal avonden of ochtenden en deze zelfs afsluiten met een diploma. Dit diploma is vergelijkbaar met een mbo-3 niveau diploma. Dat geeft je dus een mooi diploma wanneer je de opleiding boekhouden wil volgen om een baan in boekhouding te vinden. Bij Fabius kun je een opleiding boekhouden volgen van 10 weken waarin je de basiskennis van boekhouding leert. 

 

In de ochtend of avond les

Iedere week volg je dan 3 uur klassikale les. Dit kan op verschillende locaties in Nederland. Je vindt alle locaties en startdata op deze pagina. Je zult hier de opties voor de ochtenden en de avonden zien. Je kiest dus of je 10 weken lang één ochtend per week van 9 tot 12 uur les volgt of één avond per week van 7 tot 10 uur om de opleiding boekhouden te volgen. Een opleiding boekhouden kan ook handig zijn voor mensen die een eigen bedrijf willen starten. Zeker deze basiscursus geeft de belangrijkste kennis voor boekhouden mee. 

opleiding boekhouden

 

Na de opleiding boekhouden

Je kunt na het afronden van deze opleiding boekhouden daarnaast ook nog een vervolgopleiding boekhouden doen. Dan ga je voor de praktijkdiploma boekhouding. Wanneer je voor deze praktijkdiploma boekhouding wil gaan, heb je de basiskennis nodig van zowel de opleiding boekhouden als de basiskennis van de opleiding calculatie. Je hoeft niet de opleidingen per se te volgen, wel moet je over vergelijkbare kennis bezitten. Bekijk de mogelijkheden voor jouw opleiding boekhouden op deze pagina en schrijf je in.