Op vakantie om tot rust te komen? Boek dan een verblijf op Ameland

Ameland

Veel mensen gebruiken hun vakanties om zo veel mogelijk tot rust te komen en zich te ontdoen van de alledaagse stress en sleur. Om dit nobele doel te bereiken hoef je gelukkig allerminst ver te reizen. In Nederland zijn er namelijk diverse plekken waar rust en natuur de dominante factoren zijn. De Waddeneilanden voldoen hier bijvoorbeeld uitstekend aan en dat geldt dan voor Ameland zelfs in het bijzonder. Verderop in dit artikel lees je welke ontspannende activiteiten je op Ameland kunt ondernemen. Eerst vertellen we hoe je eigenlijk op Ameland komt.

Ameland

Hoe kom je op Ameland?

In principe is er maar een manier om op Ameland te geraken: met de veerboot. Deze boot gaat het hele jaar door diverse keren per dag. Je dient daarvoor naar het Friese plaatsje Holwerd te rijden. Aan de noordkant van Holwerd kun je vervolgens op de boot stappen die je binnen een uur naar Ameland brengt.

Leuke Amelandse activiteiten

Wanneer je voor een welverdiende vakantie op Ameland verblijft zou je de volgende activiteiten kunnen ondernemen om je vakantie wat extra cachet mee te geven:
Als je in bent voor een leuke excursie, boek dan een plekje op de Robbenboot. Deze vaart namelijk naar de zeehondenbank tussen Ameland en Terschelling. Het is bijna gegarandeerd dat je dan zeehonden in het wild zult zien.
Wadlopen is iets dat je vanuit zo’n beetje alle Waddeneilanden kunt doen. Dit is een bijzondere manier om de plaatselijke natuur te beleven.
Aan de westkant van het eiland staat de Amelandse vuurtoren. Deze is zowel leuk om te aanschouwen als om aan de binnenkant te beklimmen.
Het oostelijke punt van Ameland valt tenslotte ook niet te negeren. In het kweldergebied De Hôn kun je immers urenlang ronddwalen door de natuur zonder ook maar een mens tegen te komen.