Wil je eindelijk een verandering brengen aan je badkamer? Of wellicht andere kamers zoals je zolder of zelfs je keuken? Waarom denk je niet aan stucwerk voor één van deze kamers, zoals beton cire aanbrengen? Stucwerk is wat pleister dat is aangebracht aan bijvoorbeeld de muren van je badkamer of zelfs het plafond. Hierna kan je het een beetje aanpassen om het zo passend mogelijk te maken, je kan bijvoorbeeld een wat gladdere look of juist een stoere look creëren. In dit artikel wordt je verteld over de soorten stucwerk die geschikt zijn met inachtneming van het feit dat het een plek is waar veel vocht voor zal komen.

De soorten stucwerk

Je hebt allerlei soorten stucwerk die geschikt kunnen zijn voor veel vocht of vaak nat wordende plekken zoals je badkamer of keuken. Het is belangrijk dat ze waterbestendig zijn en dat de stijl die je hebt gecreëerd met het stucwerk niet snel vervaagt. Hiervoor wordt beton cire aangeraden. Je kan zelf makkelijk beton cire aanbrengen, maar kan je het ook laten doen. Andere stucwerk die vaak genoemd worden zijn  tadelakt en betonlook. Welke het beste past voor jou is natuurlijk je eigen keuze, maar in de volgende alinea gaan we langs alle drie de stucwerken zodat jij een snelle keuze kunt maken.

Afweging

Laten we beginnen met beton cire. Beton cire aanbrengen kan lang duren ook kost het produceren van beton cire veel tijd, daarnaast kan het ook nog eens snel krassen. Verder is het erg sterk en zal het lang meegaan. Betonlook kan allemaal puntjes hebben wat niet iedereen mooi zal vinden, ook kan het wat sneller afbrokkelen dan de rest. Het is verder wel erg stijlvol en ook sterk, maar tegelijkertijd ook erg prijzig. Tadelakt heeft dezelfde voordelen als de andere twee. Een nadeel van tadelakt is dat het wat gevoeliger is, je moet het bijvoorbeeld schoonmaken met een zachte spons mocht je willen dat het stucwerk lang mooi blijft. Ook kan tadelakt niet tegen zuurhoudende producten.