Hoe regel ik een schadevergoeding arbeidsongeval?

schadevergoeding arbeidsongeval

Als slachtoffer van een ongeval op werk heb jij hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding arbeidsongeval. Dit houdt in dat je geld kan terugeisen van je werkgever om de hoge kosten van jouw letselschade te dekken. Dit blog zal uitleggen wanneer je een schadevergoeding kan eisen en hoe je dat het beste kan doen.

schadevergoeding arbeidsongeval

Wat valt er precies onder een arbeidsongeval? 

Een arbeidsongeval is een ongeluk op het werk. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een val of een ongeval met een machine op jouw werk. Een arbeidsongeval kan echter ook al gebeuren als je een auto ongeluk krijgt onder werktijd op weg naar een afspraak voor het werk. Een schadevergoeding arbeidsongeval kan geclaimd worden als jouw werkgever aansprakelijk is voor het ongeluk en de schade die daarop volgde. Een werkgever is immers verplicht om een zijn of haar werkgevers op een veilige manier te laten werken.

Hoe kan ik het beste een schadevergoeding claimen? 

Om een schadevergoeding te claimen moet eerst vastgesteld worden dat de werkgever inderdaad aansprakelijk is voor het arbeidsongeval. Vervolgens zal de hoogte van je letselschade berekend moeten worden. De schadevergoeding dekt zowel materiële als immateriële kosten. Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het claimen van schadevergoeding bestaan er bureau’s om uitleg en hulp te bieden.