Het onderhouden van je snowboard: dit moet je weten

goede-snowboards

Bij snowboarden komt een hoop kijken. Niet alleen is het belangrijk dat je over de juiste uitrusting beschikt, zoals een fijne snowboard helm, ook zul je deze uitrusting goed moeten onderhouden. Alleen op die manier ben je er zeker van dat je spullen lang mee gaan. Een snowboarduitrusting is zeker niet goedkoop, dus dan is het wel zo fijn om te weten dat je er jaren mee kunt doen. In het artikel van vandaag vertellen we je meer over het onderhouden van je snowboard. Wat komt hier allemaal bij kijken en wat kun je zelf doen om de levensduur van je snowboard te vergroten?

1.  Droog je snowboard na gebruik af

Na het snowboarden is het belangrijk om je snowboard goed af te drogen. Als je dit niet doet bestaat namelijk de kans dat er roest ontstaat op je board. Corrosie vermindert namelijk de randscherpheid van je snowboard, ook wanneer je de roest met het blote oog niet kunt zien. Om de randen van je board scherp te houden, droog je hem dus altijd goed af na gebruik. Dit geldt eveneens voor snowboard schoenen. Om de levensduur hiervan te vergroten is het ook belangrijk om ze na gebruik goed te laten drogen.

 

  1. Laat je snowboard eens in de zoveel tijd slijpen

Corrosie kan er dus voor zorgen dat de randen van je board minder scherp worden. De staalkanten van je board zorgen voor houvast op de helling. Ook helpen ze je met sturen, net als een goed paar snowboard bindingen kopen. Harde sneeuw kan er voor zorgen dat de kanten van je snowboard snel bot worden. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat je je board laat slijpen. Als je hier de juiste apparatuur voor hebt kun je dit uiteraard ook zelf thuis doen.

3.   Waxen

Een laatste stap in het onderhoudsproces van je snowboard is waxen. Wanneer je snowboard net geslepen is, bestaat de kans dat er sneeuw aan blijft plakken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je board waxt. Gebruik hiervoor vloeibare (non-)waxmiddelen.