Het Nieuwe Werken: de kantoorinrichting

Het nieuwe werken is een concept dat alsmaar meer bekendheid krijgt bij werkgevers. Hierbij wordt een werkomgeving volledig getransformeerd naar een omgeving waarbij er meer nadruk wordt gelegd op de productiviteit, de autonomie en de flexibiliteit van de werknemers. Binnen dit concept is er flink veel veranderd ten opzichte van het klassieke werken. Een van de dingen die veel veranderd zijn is de flexibiliteit die werknemers krijgen. Er zijn op kantoren bijvoorbeeld steeds vaker verschillende soorten werkplekken waar werknemers uit kunnen kiezen. Denk aan open werkplekken, informele zitplekken en stilteruimtes. De werknemers zijn hierdoor veel vrijer in de keuze van locatie om te werken en zij kunnen zelf kiezen wat zij het fijnst vinden werken.

 

Meer samenwerken en meer communicatie onderling

Een ander ding van Het Nieuwe Werken is dat er een stuk meer wordt samengewerkt en gecommuniceerd. Het indelingsplan van het nieuwe kantoor moet hier dan ook op gericht zijn. Er moeten meer werkplekken komen waar samen rond de tafel gezeten kan worden en waar, zonder overlast te creëren, overlegd kan worden. Daarnaast moeten er meer mogelijkheden zijn om online te communiceren met werknemers die thuis werken. Sinds de coronatijd is werken vanuit huis immers een stuk populairder geworden en bedrijven moeten zich hierop aanpassen. Het creëren van werkplekken die gericht zijn op online meetings zijn dan ook niet meer weg te denken.

 

Het welzijn van werknemers

Een ander belangrijk punt bij Het Nieuwe Werken is het welzijn van de werknemers in gedachten houden. De balans tussen werk en privé is hier erg belangrijk. Maar niet alleen de balans tussen werk en privé is belangrijk. Ook op het kantoor is het belangrijk om ruimtes te hebben waar werknemers even tot rust kunnen komen en waar zij comfortabel en ontspannen pauze kunnen houden. Dit kan de productiviteit van werknemers ook nog eens flink verbeteren.