Geniet van de laatste maanden

Het is echt treurig nieuws, het olijfboompje wordt binnenkort verboden in alle Nederlandse tuinen. Zij kunnen er niet het beste van maken. Wij hopen ook dat er steeds meer mensen zijn die zich bezig houden met het tuinieren. Zij zien dus ook dat er steeds meer bedrijven zijn die het olijfboompje wilden verkopen. Dit zorgde voor onnodige schade aan de natuur. Door dit gebeuren werd het lastig voor veel bedrijven om zich eraan te houden. Het lijkt erop dat de nieuwe methode dus ook beter is voor mens en natuur. Het verbod gaat binnen nu en een paar maanden in.

Protest tegen verbod

Er zijn nu wel wat meer mensen die een protest hebben ingediend tegen een verbod op deze praktijken. Wij horen ook dat de mensen binnen ons meer kunnen verdienen. Wij zien dat het olijfboompje echt populair was en ook goed was voor de handel van vel bedrijven. Er werden zelfs bedrijven opgestart zoals olijfboompje handelaar. Dit waren bedrijven die alleen maar richten op de verkoop van het olijfboompje. Binnen de markt kan het dus zo zijn dat er teveel dingen fout gingen. Het besef dat er dus nog meer mensen moeten komen binnen onze branche zorgt voor nieuwe regelgeving.

Leven van de handel

Er zijn dus door het verbod ook veel mensen boos. De overheid neemt namelijk de boterham af. Wij zien niet zo goed dat de mensen ons ook in problemen brengen. Je hoort wel dat er meer mensen zijn die nu een andere handel gaan kiezen. Het olijfboompje was gewoon een product dat bij massahandel leidde tot grote beschadigingen in de natuur. De natuur is het belangrijkste voor ons en we willen dit ook volhouden. Kijk met ons mee naar manieren hoe wij de gemaakte schade kunnen herstellen.