Gecertificeerd Cruelty Free cosmetica – wat betekent dat?

Samen met de popularisering van de milieuvriendelijke benadering van het consumentisme, zijn steeds meer mensen zich gaan interesseren voor veganistische cosmetica. Dit is meestal de tweede stap in de levensstijlveranderingen die volgen na het aanpassen van uw dieet. Veel natuurlijke veganistische cosmetica zijn gecertificeerd. Een daarvan is Cruelty Free, dat bewijst dat een bepaald cosmetisch product niet op dieren is getest. Wat zijn de andere voordelen?

 

Stop dierenmishandeling

 

De enige manier om een einde te maken aan dierenmishandeling is ophouden met het kopen van bijproducten. Het gebruik van make-up die bestaat uit cosmetica waarin stoffen van dierlijke oorsprong zijn verwerkt, zal de vraag doen toenemen, wat op zijn beurt zal leiden tot de voortdurende wrede behandeling van een werkelijk groot aantal dieren.

 

Het gebruik van vegan gezichtsverzorging kan de statistieken doen dalen en op lange termijn het lot redden van miljoenen dieren die voor laboratoriumdoeleinden worden gefokt. De overgang naar veganistische make-up wordt alleen gegarandeerd door plantaardige en natuurlijke ingrediënten die niet van dieren afkomstig zijn.

 

Vegan cosmetica zijn beter voor de gevoelige huid

 

Gebleken is dat vegan gezichtsverzorging beter is voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze minder ingrediënten bevat dan traditionele cosmetica. Het toevoegen van extra stoffen aan de samenstelling van een huidproduct kan het risico op huiduitslag en acne verhogen en ongewenste irritatie veroorzaken.

 

Hoewel het niet onmogelijk is dat een persoon met een gevoelige huid een negatieve reactie vertoont op veganistische make-up, is de kans dat dezelfde persoon een allergische reactie vertoont op bepaalde soorten niet-veganistische make-up veel groter.

 

Milieuvriendelijke verpakking

 

Veganistische bedrijven gebruiken vaak gerecycleerde producten om hun cosmetica te verpakken. Bovendien bieden sommige merken cosmetica aan in verpakkingen van biologisch afbreekbaar materiaal. Hierdoor dragen wij, na ontvangst van de bestelling en verwijdering van de verpakking, niet bij tot het dichtslibben van stortplaatsen met lang afbreekbare stoffen. Vegan cosmetica richten zich op recycling!

 

De overgrote meerderheid van de vegan cosmetica is gemaakt van natuurlijke, vitaminerijke ingrediënten, wat betekent dat de kans dat u onnatuurlijke ingrediënten op u gezicht aanbrengt minimaal is. Aloë vera, essentiële oliën, kamille en extracten van kostbare planten en vruchten kunnen wonderen doen voor de huid.