Na weken, nee zelfs maanden, zijn dan eindelijk de winkels weer open. Dat betekent dat we voor het eerst zin maanden weer naar een fysieke winkel kunnen, kleding en accessoires uit de rekken en stellingen pakken en de producten ook echt aanpassen. Wat hebben we dat gemist en hoe blij zijn we dat het ook allemaal weer mogelijk is. Maar hoe kan ik zowel gezellig als veilig shoppen in de corona tijd? Hier volgen paar simpele maar nuttige tips voor het shoppen in corona tijd.

Lange rijen, dus kom vroeg

Omdat iedereen net zo blij is als jij dat de winkels eindelijk weer open mogen is het vaak erg druk bij de winkels. Rijen dik staan de mensen vaak voor de winkel, te wachten tot ook zij eindelijk weer eens kunnen gaan shoppen. Veel mensen vinden het niet zo erg om lang in de rij te staan wachten, ze zijn allang blij dat ze weer mogen winkelen. Met deze instelling is het dan ook niet zo erg om lekker in de middag te gaan winkelen, als het lekker gezellig druk is in de stad. Maar hou jij absoluut niet van het wachten in een rij tot je eindelijk de winkel mag betreden. Of probeer je juist de drukte te vermijden in deze corona periode. Dan is het zeker aan te raden om vroeg naar de stad te gaan. Op deze manier kun je lekker rustig van de winkels genieten.

Winkel manieren

Ben je eenmaal in de winkel dan zijn er een paar dingen belangrijk. Volg de adviezen van het personeel op. Draag een mondkapje, desinfecteer je handen en neem een winkelmandje mee. Daarnaast is het van belang dat je in de winkel zo veel mogelijk afstand probeert te bewaren. Wil je iets aanpassen kun je dat in een pashokje doen, waar je in de grote staande spiegel jezelf goed kunt bekijken. Maar wil je gewoon een shirtje passen, dan kun je ook gebruik maken van de grote staande spiegels verspreid door de winkel. Op deze manier is de drukte in de winkel een beetje verdeeld. Ben je klaar, doe dan je aankoop bij de kassa en je gaat vrolijk verder.