Een matras van 140 x 220: een twijfelaar of niet?

matras 140 x 220

Er is altijd veel discussie over wanneer een bed nu een twijfelaar is, en wanneer niet. Dat is gezien de naam natuurlijk best ironisch. Een matras 140 x 220: is dat een twijfelaar of gewoon een vrij smal tweepersoonsbed? Ontdek het hier.

De geschiedenis van matrasmaten

Het is goed om te realiseren dat wij mensen al heel lang op matrassen slapen. Vroeger was dit een omhulsel met wol, stro of een ander materiaal erin dat niet altijd bijdraagt aan de gezondheid van je lichaam en je houding. Tegenwoordig zijn matrassen zo belangrijk dat we tientallen soorten en maten hebben om uit te kiezen. Mensen zijn dan ook veranderd en onze levensstijl ook. Daardoor komt het ook dat die maten van de twijfelaar zo sterk verschillen. 

matras 140 x 220

Mensen worden groter

Waar een bed van 110 of 120 centimeter breed eerst nog werd gezien als een standaard maat voor een twijfelaar, is daar toch verandering in gekomen door de jaren heen. Een maat van 120 centimeter wordt nog altijd gezien als een twijfelaar maar we zeggen tegenwoordig hetzelfde over een bed van 130 of 140 centimeter breed. Dat heeft onder andere te maken met dat mensen simpelweg groter worden door de eeuwen heen. We zijn nu langer en breder dan de mensheid bijvoorbeeld 100 jaar geleden was. Niets mis mee, natuurlijk. Maar we moeten onze gewoontes er wel op aanpassen. Dat is natuurlijk niet anders bij onze gewoontes als het op slaap aankomt.