De mogelijkheden van een BHV training bij G4S

BHV training

Ben je werkzaam binnen een bedrijf waar gevraagd wordt om BHV’ers? Het is goed om te weten dat een bedrijfshulpverlener (BHV’er) erg belangrijk is om binnen een bedrijf te hebben. Want zodra er zich een calamiteit voordoet is het aan de BHV’ers om zo snel mogelijk te handelen. Zij weten wat te doen en hoe een kantoorpand zo snel mogelijk ontruimd moet worden. Om te kunnen leren wat je taken zijn als BHV’er, kun je voor een BHV training kiezen. Onder andere bij G4S heb je verschillende mogelijkheden.

 

Een BHV training houdt in dat je door gespecialiseerde instructeurs binnen twee dagen wordt opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Je kunt kiezen voor een basistraining als je nog geen certificaat hebt. Als je al wel een certificaat hebt ga je voor een herhalingstraining: zo houd je het certificaat up-to-date en mag je de taken die bij deze rol horen blijven uitvoeren.

 

BHV training

Wat leer je allemaal tijdens een BHV training?

Bij een BHV training ga je tal van zaken leren. Je gaat onder andere aan de slag met communiceren, maar ook met alarmeren en ontruimen. Je oefent op realistische wijze op een van de vele locaties van G4S. Ook leer je als BHV’er om levensreddende handelingen uit te voeren. Denk onder andere aan het herkennen van een hartstilstand en het reanimeren. Je wordt dus als BHV’er relatief breed opgeleid: dat is een groot voordeel omdat je op deze manier ook veel kunt doen in het geval van een calamiteit. Het aanstellen van BHV’ers is belangrijk omdat je op deze manier meer veiligheid binnen een organisatie kunt bewerkstelligen.