De hygiène van de pantoffels

Vrijwel elk gezin heeft er een paar van in huis liggen: pantoffels. Ze worden zowel door kinderen als volwassenen gedragen, maar hoe schoon zijn pantoffels nou eigenlijk? In feite loop je elke dag met je blote voeten in dezelfde schoen. Je kunt je dus afvragen hoe schoon dit is. Voeten zijn op zichzelf al niet de meest schone lichaamsdelen, laat staan dat je ze elke dag in een schoen doet die bijna nooit gewassen wordt. Ook loop je er de hele dag mee door een stoffig huis. Hierdoor wordt de zool ook gauw vies. Kortom kunnen we wel stellen dat pantoffels zeker niet het schoonste schoeisel zijn, en dat we ze maar wat vaker moeten schoonmaken

Pantoffels voor binnen en buiten

Sommige mensen denken wellicht dat pantoffels alleen voor binnen zijn, maar ervaring wijst dat pantoffels vaak ook buiten worden gedragen. Een situatie die zich vaak voordoet is wanneer iemand snel even iets uit de schuur of garage moet halen. Iemand trekt dan al snel even de pantoffels aan en rent naar buiten. Over het algemeen worden pantoffels echter wel echt voor het grootste gedeelte binnen gedragen. Denk daarbij in de badkamer, de slaapkamer of op de bank. In feite kunnen pantoffels dus zowel buiten als binnen worden gedragen, dat is eigenlijk afhankelijk van iemands voorkeur.

Slippers die dienen als pantoffels

Ook worden slippers vaak gebruikt als pantoffels. Sommige mensen vinden het vreselijk om een warme stof te dragen rond hun voet als ze thuis zijn. Vooral in de zomer kan de voet dan al snel gaan zweten. Dit is natuurlijk begrijpelijk en daarom gebruiken veel mensen ook slippers in huis. Een pantoffel is al snel aan te trekken, maar een slipper nog sneller. Voor degenen die toch heel erg van pantoffels houden is er ook een slipperpantoffel. Dat is een pantoffel in de vorm van een slipper,  maar wel met een lekker zachte stof.