De 3 soorten hobby’s die afleiding bieden aan jouw drukke bestaan

gitaar

Vandaag de dag is iedereen druk bezig. Stilzitten is geen optie meer voor de meeste mensen. Een druk bestaan zorgt ervoor dat jij lekker productief bent, maar brengt in vele gevallen een mentale last met zich mee. Het is daarom van groot belang om een hobby te hebben die jou afleiding, een voldaan gevoel en vooral plezier geeft. Deze hobby functioneert als een moment voor jezelf. Hierdoor kom jij mentaal tot rust en zal jij beter presteren in jouw drukke bestaan. De meest voorkomende hobby’s zijn terug te vinden in een vorm van muziek, sport of kunst. 

De 3 soorten hobby’s 

Begin met het spelen van een muziekinstrument. Deze hobby geeft jou de kans om creatief te zijn en stoom af te blazen. Tegenwoordig hoef je niet meer op muziekles te gaan maar kan jij online lessen volgen om zo een muziekinstrument onder de knie te krijgen. Wil jij graag leren gitaar spelen hoef je niet eens meer de deur uit door het volgen van een online cursus. 

Ben jij van nature actief aangelegd zoek dan een sportactiviteit die jouw aanspreekt. Bijna iedere sportschool beschikt over gratis proeflessen. Waarom zou jij hier niet gretig gebruik van maken om te kijken waar jij energie van krijgt. Doe een lesje kickboksen mee, stel een vriendenteam samen of vind jij bowlen stiekem al jaren leuk bekijk dan altijd wat de mogelijkheden zijn.

Op zoek naar iets creatiefs bekijk dan verschillende kunstvormen en zie waar jij energie van krijgt. Zo kan jij gaan tekenen of schilderen om even lekker tot rust te komen. Sommige mensen vinden het juist heerlijk om lekker te knutselen om zo ook nog eens handige kastje te maken voor in jouw eigen huis. Ook hobby fotografen komen steeds meer voor. Deze hobby biedt jou ook weer veel vrijheid. Zo kan jij precies de onderwerpen fotograferen die jouw aanspreken en kan jij deze hobby zowel binnen als buiten uitoefenen.

Wat moet een hobby jou bieden?

Wat voor mij staat op nummer één staat is plezier. Het beoefenen van een hobby geeft rust aan het drukke bestaan. Wanneer een hobby geen plezier met zich meebrengt lijkt het meer op  een moetje en zal het weinig rust creëren. Ik vind het heerlijk om mijzelf te ontwikkelen op allerlei vlakken in mijn leven. Daarom zoek ik ten tweede hobby’s uit waarin ik mezelf kan verbeteren. Ten slotte kijk ik naar de doelen in mijn leven. Vind ik mijzelf niet fit genoeg zal ik eerder voor een actieve hobby kiezen. Mocht ik mijzelf niet creatief genoeg vinden zal ik eerder in de richting van kunst gaan kijken.