Bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten

Bureaustoelen

Ook voor muzikanten zijn bureaustoelen belangrijk. Je wilt immers goed kunnen zitten wanneer je je instrument bespeelt. In veel gevallen zul je natuurlijk gewoon op de bijgeleverde kruk gaan zitten als je piano of keyboard gaat spelen, maar bij andere instrumenten kunnen andere stoelen fijner zijn. Wanneer je lekker op je stoel kunt zitten, zul je zien dat ook je werk beter gaat. Er zijn bureaustoelen in alle soorten en maten. Met extra hoge rugleuning, zonder rugleuning, met armsteunen, zonder armsteunen, noem maar op. Wat alle bureaustoelen gemeen hebben, is dat ze op wieltjes staan. Zo rijd je heel gemakkelijk van de ene naar de andere plek. Bijvoorbeeld om je mixers en je computer te kunnen bedienen.

Bureaustoelen zijn belangrijk voor je werk

Je wilt immers goed geconcentreerd aan het werk zijn. Of dat nu in de muziek is of in de administratie. Of je nu blogs schrijft of een boek. Door de juiste bureaustoel te kiezen, één die echt bij jou past, zorg je voor de perfecte werkhouding. Toch kan het verstandig zijn om af en toe eens te wisselen van stoel en dus van houding. Acht uur werk op een dag en dat dan in dezelfde houding, dat is niet goed voor je lijf. Zo heb ik een luxe bureaustoel, maar ook een speciale kruk waar ik prima op kan zitten. In de luxe bureaustoel kan ik af en toe eens lekker achterover leunen. Op de kruk heb ik altijd een actieve houding. Dat werkt voor mij het best, die afwisseling.

Iedereen dezelfde bureaustoel op kantoor?

Vaak kopen werkgevers complete sets van bureaus en bureaustoelen. Zo past alles mooi bij elkaar en dat ziet er natuurlijk weer hartstikke professioneel uit. Maar is het ook verstandig? De ene werknemer is lang, de andere werknemer is juist heel klein. Er zijn onderling verschillen, je kunt dus niet verwachten dat iedereen fijn zit op dezelfde stoel. Je kunt best allemaal dezelfde stoelen aanschaffen, als je er daarna maar voor zorgt dat iedereen een eigen stoel krijgt toegewezen. Een stoel die precies zo ingesteld is dat de werknemer in kwestie er fijn op kan werken.

De baas heeft een luxe(re) stoel

Dat zie je in veel bedrijven. De werkgever lijkt altijd wel achter een duur bureau met een lederen stoel te willen zitten. In veel gevallen is dat echt niet nodig en soms werkt het zelfs wrevel op bij de werknemers. Zeker wanneer de werkgever minder vaak achter zijn (of haar) bureau zit dan de werknemers. Gelijkheid is in dit geval weer wél van belang.