Behoefte in een (nieuwe) piano?

Ben jij de nieuwe Mozart of Beethoven? Heb jij behoefte in een nieuwe piano? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel geven wij meer inzicht op wat je moet letten bij het  kopen van een piano . Onderdelen zoals verschillende klanken, doeleinden en grootten komen later van pas in dit artikel. Veel leesplezier!

De verschillende klanken

De piano kan verschillende klanken maken. Denk hierbij aan zachte of warme sounds. Dit zijn voornamelijk klanken die betrekking hebben tot slow music. De bekende componist Hans Zimmer maakt voornamelijk gebruik van deze zachte klanken. Een digitale piano meerdere klanken aanmaken als samples. Hierbij kan je zelf bepalen welke klanken je wil downloaden. Na het downloaden kan je het aanpassen met behulp van een iPad.

Wat is je behoefte?

Als je een casual speler bent, dan adviseer ik je om niet een al te dure en grote piano aan te schaffen. Ben je van plan om creatief te werk te gaan? Dan adviseer ik om een digitale piano aan te schaffen.
Bij de digitale piano kan je iets meer dan een akoestische piano. Tevens is de digitale variant kleiner en makkelijker om op te bergen.

Verschillende grootten

De meestvoorkomende variant is de zwart mat gekleurde piano met een hoogte van 97.7 cm, lengte van 137.9 m en diepte van 41.3 cm.  Ik adviseer om zo een aan te schaffen, omdat ze ook niet al te zwaar zijn (37.8Kg).